+46 70 362 75 36

Djur på gården

På gården har vi frigående får och angorakaniner för ullproduktion. Dagens bestånd kontrolleras regelbundet och är resultatet av flera års noggrant utvalda djur för att kunna säkerställa högsta möjliga ullkvalité.

För närvarande har vi 25 får som betar på Ombergs marker under hård bevakning av bordercollien Bobo. Bobo är en ambitiös fårhund som ännu saknar skicklighet att manövrera fåren och samtidigt hålla ett extra öga på stora baggen så att han inte åker på en snyting i ett oaktsamt ögonblick.

Desto busigare har han det med fåret Jocke. Jocke som har växt upp hemma hos Bobo med nappflaska är övertygad att han är en hund och inte ett får. De ses ofta ligga tätt tillsammans på gårdsplan och studera de bräkande fåren som går på andra sidan stängslet och betar i hagen. Blir det tråkigt så springer de ett varv runt i trädgården stångandes och hoppandes tills ron åter faller över Urbjörn.

Bortsett från fåren, hunden och ja,.. Jocke, så har vi givetvis våra fantastiska angorakaniner! De är till största delen i ladan, framförallt för att de har en så finfibrig päls att de trivs bra i halmen. De är duktiga på att sköta sin päls och åker ibland iväg på utställningar för poängbedömning. När det är dags för klippning så sker det med handsax i knät på deras skötare som varsamt och rutinerat ser till så att de kan se fram mot några svala veckor medans ullen kardas och spinns.

Cart
Your cart is currently empty.